De leukste vakantie ideeën op rij!

Rond deze tijd van het jaar, als het kouder wordt en de dagen korter worden, is het heerlijk om te vluchten in fantasieën over warmere dagen. Cocktails op een terrasje, je haren in de wind en de zon in je gezicht… heerlijk! In combinatie met de vrije weken die de zomervakantie brengt is er niks fijners om naar uit te kijken in deze donkere kille dagen. Nu hebben we nog vrolijke lichtjes en het vooruitzicht van kerst, maar januari is meestal de periode dat de donkerheid en kou het echt moeilijk voor ons maken. Daarin is dat vaak een periode waarin men begint na te denken over hun zomervakantie dat jaar. Dus mocht je er al zin in hebben maar er niet helemaal uitkomen waar je zin in hebt, zijn hier wat ideeën op een rij!

Een verlengde stedentrip

De stedentrip staat erom bekend om maar een paar dagen te duren. Voor langere vakanties wil men zon, zee en strand – maar voor een weekendje weg gaat men al snel naar een drukkere stad, zoals Barcelona. Het jammere hieraan is dat je dan juist een hele hoop mooie dingen misloopt. Juist in steden is ontzettend veel te doen, waardoor je nooit alles in een paar dagen kunt proppen. Hierdoor neigt men al snel naar de toeristen trekpleisters met het idee van ‘Ik ben hier maar een paar dagen, en dit beroemde gebouw moet ik wel gezien hebben!’. Maar wat een stad juist zo mooi maakt is de veelzijdigheid! Vaak als je net een stukje verder doorrijdt vind je alsnog een strandje of meertje waardoor je in een zomervakantie ruim de tijd kan nemen om de stad écht te verkennen en toch op zoek te gaan naar je ontspanning tussendoor. Maak het jezelf makkelijk met osprey backpacks voor op dagen dat je op avontuur uitgaat, zodat je niet uitgeput bent als je de volgende dag lekker wil ontspannen.

Zuid-Engeland

Het is geen populaire vakantiebestemming, maar wel een van de meest unieke. Engeland staat vooral bekend om stedentrips naar Londen, de groene heuvels van Edinburgh en de heerlijke Ierse accenten. Maar er is veel meer dan dat! Iedereen weet dat Engelsen houden van klagen over hun regenachtige klimaat – maar als je een stukje zuidelijker kijkt zijn hier heerlijke zomervakantiebestemmingen te vinden. In het linker onderste puntje van Engeland vind je namelijk de provincie Cornwall, waar de heerlijke Engelse cultuur gecombineerd wordt met een prachtige blauwe zee, een wit strand en palmbomen. Mooie kliffen, uitkijkpunten en musea, maar ook een strand om dagenlang op te liggen. Ideaal dus voor een zomervakantie!