Tweedehands fietsen oplossing voor Amsterdammers

Over het algemeen kiezen de inwoners van grote steden vaker voor de fiets als vervoersmiddel dan voor de auto. En dat vind ik eigenlijk best logisch. Naast dat fietsen veel voordeliger is, ben je ook vaak eerder op de plek van bestemming dan met de auto. De fiets is een enorm praktisch vervoersmiddel dat toegankelijk is voor iedereen. Maar de grote steden zoals bijvoorbeeld Amsterdam kampen met het probleem dat er onwijs veel fietsen worden gestolen. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat men meer gaat twijfelen of ze wel een nieuwe fiets moeten kopen. In dat geval is het verstandiger om een tweedehands fiets te kopen in plaats van een nieuwe fiets. Vooral voor de inwoners van Amsterdam zijn tweedehands fietsen de beste optie. Hieronder zal ik uitleggen waarom.

Gebruik de fiets voor in de stad

Voor de stadsbewoners kent de fiets een aantal voordelen. Allereerst is het veel voordeliger om je te vervoeren met de fiets in plaats van met de auto. Je bent dan namelijk geen geld kwijt aan benzinekosten of aan parkeerkosten. Vooral dat laatste is een veelgebruikt argument bij de keuze voor de fiets. Daarnaast ben je in de stad met de fiets vaak sneller op plek van bestemming dan met de auto. En verder is fietsen beter voor zowel het milieu als voor je eigen gezondheid. Door elke dag een half uur te fietsen behaal je eenvoudig je minimale dagelijkse inspanning.

Tweedehands fietsen in Amsterdam

De grote hoeveelheid fietsdiefstallen in Amsterdam is lastig op te lossen. Het enige wat je zelf kunt doen is altijd je fiets op slot doen en hem aan iets vastmaken of hem ergens neerzetten op een plek waar veel voorbijgangers lopen. Maar dan alsnog bestaat er de mogelijkheid dat je fiets gestolen wordt. Het zou ontzettend zonde zijn als dat bij een fiets gebeurt die je recent nieuw gekocht hebt. Daarom zou je beter gebruik kunnen maken van tweedehands fietsen in Amsterdam. Overigens zijn nieuwe fietsen ook aantrekkelijker voor mensen die fietsen stelen, want nieuwe fietsen brengen immers meer geld op.

Mijn keuze voor tweedehands fietsen

Nadat mijn nieuwe fiets werd gestolen, ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf die goede tweedehands fietsen verkoopt. Ik ben uiteindelijk uitgekomen bij de webwinkel van Cheapassbikes. Zij repareren en hergebruiken tweedehands fietsen. Een refurbished tweedehands fiets bespaart mij redelijk wat geld. Overigens merk ik amper verschil met een nieuwe fiets. Het is voor mij de meest ideale oplossing. Mocht je hetzelfde probleem hebben zoals ik, dan raad ik je aan om een kijkje te nemen op hun website.