Hoe je een stedentrip met de natuur kan combineren

Het klinkt in eerste instantie wat tegenstrijdig. Een stad en de natuur. Toch ben ik ervan overtuigd dat je eenvoudig de twee kunt combineren. Zeker wanneer je bijvoorbeeld op stedentrip wil gaan is dat goed te doen. Zelf ben ik vorige maand nog even er tussenuit geweest. Van tijd tot tijd moet je namelijk die figuurlijk batterij opladen. Persoonlijk doe ik dat het liefst in the middle of nowhere, oftewel in de natuur. Dit keer ging ik echter samen met mijn partner. Om het gezellig te houden besloten we om een stedentrip te boeken, onder de voorwaarde dat we wel vaak genoeg de natuur in zouden duiken. Dat is natuurlijk gelukt!

Beetje vooronderzoek

Om de combinatie van een stedentrip met natuur te laten werken, moet je wat vooronderzoek doen. Zo is het wel verstandig om een vakantie naar een stad te boeken waar ook natuur in de omgeving te vinden is. Wist je bijvoorbeeld dat Valencia ontzettend veel prachtig groen in en om de stad heeft? Dat maakt deze stad uitstekend als bestemming voor een stedentrip gecombineerd met bezoekjes aan de natuur. Uiteraard zijn er nog genoeg steden op te noemen die zich in een zeer groene omgeving bevinden. Zelfs Londen staat bekend om zijn indrukwekkende park. Toch raad ik je aan om even te checken hoeveel natuur er zal zijn in de steden die jouw voorkeur hebben.

Goede tijd van het jaar

Een ander aspect waar je op moet letten is het jaargetijde. Niet elke stad is het hele jaar door een leuke bestemming voor een stedentrip, laat staan eentje waarbij je de natuur opzoekt. Wij waren in september gegaan. Echt de ideale periode voor een stedentrip als je het mij vraagt. De temperaturen waren nog erg aangenaam en de natuur was tevens nog indrukwekkend. Natuurlijk kent de winter ook zo zijn prachtige natuur. Je moet dan alleen wel een vakantie boeken naar een bestemming waar je dit ook vind. Daarom is mijn tweede tip: ga rond de goede tijd van het jaar.

Gewoon lekker genieten

Als laatste wil ik je nog meegeven dat je ook gewoon moet genieten tijdens je stedentrip. In het begin was ik van plan om een hele agenda te maken met activiteiten en bezienswaardigheden voor onze vakantie. Maar je raadt het al: uiteindelijk is daar niets van terecht gekomen. We zijn gewoon op pad gegaan. Er was geen uitgedacht plan. We liepen heerlijk rond. Hierdoor kwamen we allerlei indrukwekkende verstopte plekjes tegen. Dus daarom wil ik je echt op het hart drukken om gewoon lekker te genieten tijdens je stedentrip.