Tips bij het kopen van kunstgras

Kunstgras kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Het is een onderhoudsvriendelijk en divers product. Zo zijn er veel verschillende soorten van met ieder hun eigen kwaliteit en pluspunten. Omdat kunstgras initieel meer kost dan echt gras is het een langetermijninvestering. De prijzen en kwaliteit van kunstgras variëren enorm, daarom is het belangrijk dat u vooraf de juiste kennis verzameld en een goede keuze kan maken. Hieronder zijn een aantal tips te vinden over hoe u kunstgras kopen eenvoudig maakt.

De kwaliteit van het kunstgras

Zoals hierboven vermeld staat kunnen de prijzen van kunstgras veel verschillen. Je hebt de goedkopere, maar kwalitatief mindere soorten en de duurdere, maar kwalitatief betere soorten. Bij deze duurdere soorten is vaak de natuurlijke uitstraling van hoger niveau en de levensduur langer. De graskwaliteit wordt bepaald door bijvoorbeeld de samenstelling, waar het wordt geproduceerd, de duurzaamheid, het gewicht en het uiterlijk.

Prijsklassen

Hetgeen dat een groot deel van de prijsklassen bepaald is de manier waarop het gras is opgebouwd en welke materialen er hiervoor gebruikt zijn. Hierdoor wordt de kwaliteit en levensduur van het gras ook bepaald. U moet bij uzelf nagaan wat u voorkeuren zijn. Wilt u een soort gras dat een grote natuurlijke uitstraling heeft of een goedkoper soort kunstgras wat er iets minder echt uitziet en minder lang meegaat.

Soorten kunstgras

Het doel waarvoor u het gras wilt gebruiken is erg van belang wanneer u kunstgras gaat uitzoeken. Zo kan het kunstgras met een mooie natuurlijke uitstraling niet geschikt zijn voor een sportveld. Als u weet wat precies uw wensen zijn kunt u de beste beslissing nemen voor welk kunstgras u kiest. Een van de meest belangrijke eigenschappen van kunstgras voor het gazon is het uiterlijk, maar natuurlijk ook de gebruiksvriendelijkheid. Kenmerkend voor kunstgras in de tuin is de hoge dichtheid aan vezels.

Veiligheid

Wanneer u kiest voor kunstgras in uw tuin is het ook van belang dat u kijkt naar wie er allemaal in aanraking komen met dat gras. Bent uzelf het alleen maar? Of heeft u ook kinderen en eventuele huisdieren, dan is het van belang dat u ook naar hun wensen kijkt. Huisdieren en kleine kinderen kunnen nog wel eens dingen ontdekken met hun mond, daarom is het van belang dat het kunstgras en de vezels daarin veilig en getest zijn. Hiervoor kunt u kijken naar normen waarvoor het gras is getest, bijvoorbeeld de EN 71-3 NEN-norm. Ook moet u altijd naar een officieel certificaat vragen bij de leverancier om te kijken of het gras is getest op zware metalen etc.

Geef een reactie