Tips die je woning één met de natuur maken

Je woning is een robuust gebouw bestaande uit beton of bakstenen. Niet heel erg natuurlijk dus. Hoe zorg je ervoor dat dit grote onnatuurlijke gebouw toch natuurlijk aanvoelt. In deze blog beschrijven we een aantal tips die iedere woning dichter bij de natuur zal brengen. Je eens zo kille huis zal na deze tips opgaan in de natuur.

De groenblijvende clematis als verbindingsstuk

Onze eerste tip om je woning op te laten gaan in de natuur is de groenblijvende clematis. De groenblijvende clematis is een klimplant. En klimplanten kennen we natuurlijk allemaal. Je hebt ze vast wel eens ergens in een tuin gezien in je buurt. De klimplant heeft altijd rooster, hekwerk of object nodig om zich aan vast te klampen verder te groeien. Maar de klimplant groeit ook prima langs een muur. Hierdoor is de groenblijvende clematis prima te gebruiken als verbinding tussen je tuin en je huis. Vanaf de tuin groeit de plant verder de hoogte in tegen de muur om zich te ontpoppen tot een groen kunstwerk. En dat een heel jaar lang. Want de groenblijvende clematis behoudt kleur.

Kamerplanten

Niet alleen van de buitenkant is het mogelijk om je huis op te laten gaan in de natuur. Ook je interieur kan je een natuurlijke impuls geven. De kamerplant is hier uiterst geschikt voor. Je hebt ze in vele soorten en maten. Let bij het kiezen van een kamerplant vooral op de aandacht die de plant nodig heeft. Heeft de plant veel water nodig of juist weinig. Heeft de plant veel behoefte aan zonlicht of juist weinig. De plaats waar je de plant zou willen hebben in huis moet hier wel geschikt voor zijn. Gelukkig zijn er ook planten die nauwelijks licht of water vereisen. Dus er is altijd wel een plant die bij jouw woning past.

Houten wandpanelen

Een andere tip die je woning een meer natuurlijke uitstraling geeft is plaatsen van houten wandpanelen tegen de muur. Deze wandpanelen zijn te verkrijgen in imitatie hout of als je een ruimer budget hebt met echt hout. Uiteraard zijn de houten wandpanelen te verkrijgen in verschillende tinten. Geheel naar eigen smaak kan je er voor kiezen delen van je muur een warme houten uitstraling te geven. Kleine blokken hout vormen een mooie structuur die ook in een strakke moderne kamer niet misstaan. De wand achter de televisie is vaak een mooie locatie. Daarnaast complementeert het hout de kamerplanten. Van binnen en buiten is je woning in synergie.