Wat doe je aan?

Mode is een begrip waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt. In de bladen, op televisie of online overal zie je wel iets voorbijkomen met betrekking tot de laatste modetrends. Niet iedereen houdt van mode en er zijn groepen die zich er juist tegen verzetten door zich anders te kleden. Dit is voor hen een manier om zich te verzetten en individualiteit te laten zien. Maar velen volgen de laatste modetrends op de voet. Mode kan op elk moment ontstaan en groeien. Vaak wordt het door de grote modehuizen bepaald, maar zij kijken dan weer naar wat de mensen op straat graag dragen. Als mode een trend wordt, dan zie je het overal en draagt de grote meerderheid kleding in deze stijl. Mode is heel tijdsgevoelig. Het scheelt per seizoen wat er in de mode is. Ook is het vaak zo dat wat nu in de mode is over een paar jaar alweer “uit” is.

Perfecte modebeeld

Op televisie, in de bladen en op social media wordt vaak het perfecte plaatje geschetst. Maar wat is het perfecte plaatje? Is dat nu echt maatje 36 voor de vrouwen en extreem gespierd voor de mannen. Veel tieners trekken zich hier wel aan op en volgen het voorbeeld van dit plaatje en van hun idolen. Wat dan weer tot gevolg heeft dat deze groep geforceerd dit doel probeert te bereiken. Maar het perfecte plaatje is niet altijd wat je dagelijks voorbij ziet komen op social media. Lange mannen en vrouwen of mannen en vrouwen met een kilootje meer kunnen ook het perfecte plaatje vertegenwoordigen. Gelukkig is er ook mode voor deze doelgroep te verkrijgen. grote maten kleding is niet overal te verkrijgen maar er is zeker wat van je keuze te vinden. Schoenmaat 47 of een grote confectiemaat moet geen probleem geven. Ook zijn er voor vrouwen volop Grote maten jurken te verkrijgen.

Het modebeeld van de toekomst

Het voorspellen van de modetrends voor de komende jaren is lastig. Het is altijd wel makkelijk aan te geven wat mode is geweest. In de jaren ’90 waren dit felle kleuren, bijvoorbeeld en broeken met een hoge taille. Mode kan ook weer terugkomen, wat we vandaag de dag zien en wat we retro noemen. Modekenners gaan er van uit dat met name duurzaamheid een belangrijke trend gaat worden. Kleding die op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd wordt zal in populariteit gaan winnen. De herkomst van de kleding en of er bijvoorbeeld kinderarbeid aan vooraf is gegaan zal voor veel modeketens een steeds belangrijker item worden de komende jaren.