Wietzaadjes voor medicinale doeleinden

Vandaag de dag kun je zelfs wietzaadjes online bestellen. Wie had dat gedacht? Bij 2metdenatuur.nl zijn we vanzelfsprekend gek op alles dat te maken heeft met tuinieren, buiten zijn en helemaal tot rust komen. Hoewel de cultuur rondom cannabis niet bij iedereen zou passen, heeft het in onze Hollandse maatschappij absoluut een plaats. Desondanks waren we enigszins verrast toen we er achter kwamen dat je wietzaadjes online kunt bestellen. Maar als je er bij nadenkt, is er niets geks aan. In tegendeel: het feit dat je online wietzaadjes kunt bestellen brengt veel meer voordelen dan je zou denken.

Perfect voor medicinale wiet gebruikers

Een alsmaar groter wordend deel van onze bevolking gebruikt wiet voor medicinale doeleinden. In 2017 gaf 21% van de cannabis gebruikers aan wiet te roken voor medicinale doeleinden. Dat is zeker niet mis! Voor deze mensen kan wietzaadjes online bestellen dan ook een scala aan voordelen bieden. Ze hoeven niet langer hun huis uit om iets in de fysieke winkel te kopen of op te halen. Daarnaast zijn ze niet langer afhankelijk van anderen (bijvoorbeeld mantelzorgers) om medicinale wiet te verkrijgen. Ze hebben hun eigen plant, wat ideaal is. Enkel even de toppen oogsten en drogen – en klaar is Kees. Bovendien geeft het voor mensen die constant thuis zitten nog iets te doen ook.

Medicinaal en recreatief

Let er op dat je gefeminiseerde wietzaadjes besteld. De vrouwelijke cannabis plant heeft namelijk de toppen die THC bevatten. De mannelijke variant is enkel voor de sier.

Naast medicinale planten, zijn er uiteraard ook een groot aantal verschillende wietzaadjes die voor recreatief gebruik bestemd zijn. Daar is ook niets mis mee! In Nederland – en een groeiend aantal andere landen – zijn we daar als volwassen burgers vrij in. Ook voor recreatieve gebruikers is het dus een echte uitkomst dat ze nu online wietzaadjes kunnen bestellen. En lekker thuis aan het tuinieren kunnen.

Wietzaadjes online bestellen, waar doe je dat?

Wellicht de belangrijkste tip van dit blog! Waar kun je nu eigenlijk (voor een degelijk bedrag) online wietzaadjes bestellen? Die vraag is lastig te beantwoorden. Vanzelfsprekend wil je dat jouw plant een lange termijn meegaat. En dat je er precies de wietsoort van kan oogsten die je hebben wil. Daarom is het belangrijk om je altijd goed te laten informeren. Er zijn namelijk enorm veel verschillende soorten. Evenals verschillende effecten, smaken, manieren van verzorgen, de hoeveelheid die je per keer kunt oogsten en meer. Laat je dus goed adviseren, voordat je een bestelling online plaatst.