Een container huren voor natuurlijk tuinafval

Nu de zomer weer voor de deur staat wil iedereen weer lekker zijn of haar tuin op orde krijgen. Maar als je je tuin gaat verbouwen, dan komt er altijd veel meer afval vrij dan je denkt. Als je een grote tuin hebt, dan heb je vaak een eigen gft-container. Helaas heeft niet iedereen die luxe tot beschikking. En als je echt veel afval hebt past het niet eens in zo’n groenbak, maar heb je een veel grotere container nodig. Een container huren om van je tuinafval af te komen is dan ook heel handig! Ik heb het zelf laatst gedaan, en ik ben zo enthousiast dat ik deze blog ben gaan schrijven. Ik zal jullie meer vertellen over waar je containers kan huren, wat voor containers er zijn en welke container je moet hebben voor welk afval. Veel leesplezier!

Een container huren, waar doe je dat?

De container die ikzelf gehuurd heb was via GP Groot. Dit bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar, en ze leken me daarom de perfecte kenners om een geschikte container te huren. Wat mij verraste is dat je gewoon online een container kan huren. Ik dacht zelf dat we helemaal met de auto zelf een kar met container moesten ophalen, en dat je alleen via telefoon een container kan huren. Niets was minder waar! Op internet was ideaal, omdat daar gewoon de foto’s, uitleg en recensies staan. Zo was ik helemaal voorbereid voordat ik ging bestellen.

Wat voor containers zijn allemaal?

Er zijn ontzettend veel verschillende containers. Als je er container gaat huren denk je aan het soort afval wat je in de container wilt plaatsen, en hoeveel kubieke meter afval je hebt. Er zijn rolcontainers, bouwcontainers, grote containers, kleine containers, voor elke gelegenheid is er wel een de beste keuze. Wat alle containers in ieder geval in overeenstemming hebben is dat bij de prijs een huurperiode van 4 weken inbegrepen zit. Dit lijkt heel veel, maar is daadwerkelijk heel handig, omdat veel mensen die werken alleen in het weekend aan de slag kunnen. Wil je dan het groots aanpakken, dan heb je in ieder geval de container lang genoeg tot beschikking. Ook worden de containers gewoon gebracht en gehaald door het verhuurbedrijf, dus daar hoef je je niet druk over te maken.

Een container huren, welke voor welk afval?

Er zijn containers voor bijna elke soort afval: bouw- en sloopafval, schoon puin, dakafval, grofvuil, houtafval, grond en dus tuinafval. Wat heel belangrijk is, is dat je bij gehuurde containers altijd heel goed let op het scheiden van afval. Ga je dus je tuin verbouwen en gooi je ook je tuinhuisje weg, huur dan een aparte container voor het hout. Door heel goed te scheiden ben je namelijk beter bezig voor de natuur, en bespaar je ook op kubieke meters afval en dus geld!

Als je mijn tips aanhoudt wanneer je een container gaat huren, dan kun je in ieder geval niet de mist ingaan!