Fietsverhuur in De Koog op Texel – heerlijk de natuur in!

Wie aan Texel denkt, denkt al snel aan zon, zee en vakantie. Texel is niet alleen een eldorado voor strandliefhebbers, maar ook de actieve toerist komt op Texel aan zijn trekken! Wie optimaal van Texel wil genieten stapt natuurlijk op de fiets. Gewoon lekker uitwaaien in je eigen tempo. Op de fiets kom je op plekken waar je met de auto niet kunt komen. Optimaal genieten dus!

De Koog – startpunt voor je fietstocht op Texel

Aan de westkant van Texel ligt De Koog, midden in de duinen aan de Noordzee. De Koog is vanwege haar ideale ligging enorm gelieft bij toeristen uit binnen- en buitenland. Ben je van plan om Texel één dag te bezoeken en kom je met de auto? Dan bevelen we je De Koog van harte aan. Het dorp beschikt over voldoende parkeerplaatsen met zeer schappelijke parkeerkosten.

Fiets je De Koog uit dan tref je al snel één van de vele fietsrouteborden. Vanuit het uitbreide netwerk van fietspaden zijn de andere zes dorpen die het eiland rijk is goed te bereiken. Eén van de mooiste routes loopt via Den Burg naar Oudeschild en dan langs de Waddendijk, waar je een goed uitzicht hebt over de flora en fauna langs de Waddenzee. Texel beschikt over meer dan 135 kilometer aan goed onderhouden fietspaden. Zelfs als het eiland in het hoogseizoen overspoeld wordt door toeristen is de drukte goed verspreid.

Het beste fietsseizoen
Wanneer je naar Texel komt om te fietsen wil je natuurlijk maar één ding: goed fietsweer. Niemand fietst graag met regen en harde wind, maar te warm is ook niet goed.

Het beste seizoen om op Texel te fietsen is van mei tot oktober. Hou je van gezelligheid en activiteiten, dan zijn de schoolvakanties voor jou de beste weken om te fietsen. Kom je voor de rust en ruimte? Dan zijn oktober en november de beste maanden. Hoewel ze meer kans bieden op wind en neerslag, levert het ook indrukwekkende luchtpartijen op. Wie op zoek is naar bijzondere vogels zit in het najaar helemaal goed.

Fietsverhuur De Koog – ook voor e-bikes!

Zin om op de fiets eens lekker uit te waaien op Texel, alleen zonder last van tegenwind? Verken Texel dan op een elektrische fiets! Fietsen is één van de leukste en beste manieren om het eiland te verkennen. Met een steuntje in de rug geniet je nog meer van dit schitterende stukje Nederland.

Wil je genieten wan een korte vakantie op ons grootse Waddeneiland? Bedenk dan of je je eigen fietsen meebrengt naar het eiland of gewoon fietsen haalt bij Fietsverhuur De Koog. Beiden hebben hun voordeel: breng je je eigen fietsen mee, dan weet je wat je hebt. Niets fietst immers lekkerder dan je eigen fiets. De kosten van je eigen fiets meebrengen vallen reuze mee: een retourkaartje voor de veerboot kost slechts €5. Om de kosten hoef je het niet te laten.

Het grote voordeel van fietsen van fietsverhuur De Koog is dat je altijd op één van de nieuwste fietsen fietst. Huurfietsen worden goed onderhouden en fietsen licht. Krijg je tijdens het fietsen een lekke band, of gaat je fiets kapot? Met één telefoontje naar de fietsverhuur op Texel wordt je fiets kosteloos omgeruild voor een andere fiets en kan je zonder zorgen weer door. Daarnaast heb je met een huurfiets geen gedoe: je hoeft je fiets niet mee te nemen achterop de auto en erom denken op de boot. Weet je wanneer je naar Texel gaat? Dan is het raadzaam om een fiets online te reserveren bij de fietsverhuur op Texel. Zo ben je altijd verzekerd van een huurfiets.

Veel fietsplezier!